Please wait...

Verificarea PRAM

Reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de impamantare si a paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul trebuie sa fie verificat periodic de metrologie autorizata.
Scopul Verificarilor PRAM:

  • prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru;
  • protectia impotriva trasnetelor, prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice;
  • pentru a raspunde obligatiilor legale in cazul unui eventual control de la ITM, ISU(Pompieri) sau OPC.

Prin masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant si a continuitatii instalatiei de legare la pamant (racord de legare la pamant, nul de protectie, conductoare de echipotentializare, etc.), putem sa verificam gradul de protectie pe care il asigura aceasta instalatie impotriva electrocutarii.
In urma verificarii PRAM se intocmeste buletin PRAM care cuprinde:

  • Tip masurare si adresa efectuarii;
  • Valoarea masurata si metoda de masurare;
  • Tipul aparatului folosit si certificatul metrologic al acestuia;
  • Copie dupa autorizatia ANRE care da dreptul emitentului sa elibereze buletin PRAM.

Verificarile periodice PRAM sunt foarte importante deoarece eventualele abateri de la normele legale pot avea consecinte grave asupra integritatii imobilelor sau asupra vietilor omenesti si de aceea recomandam efectuarea acestor verificari PRAM la termenele scadente, precum si de fiecare data cand considerati ca instalatia electrica a suferit o modificare / interventie si trebuie verificata, avizata sau certificata PRAM.
Emitem buletine de verificare PRAM , avand implementat un sistem de alerta ce va va informa inainte de scadenta pentru a se face o noua programare in vederea reverificarii.

VERIFICARILE iti asigura conformitatea legislativa in cazul unui control al ITM, ISU sau Protectiei Consumatorului!